loading

3Men in a BoaT (Jazzreeks) -

Datum : donderdag 15 maart 2018 - 20:15

Locatie : CC Ieper - Het Perron

180315 Three Men in a Boat 2 (c) Thomas Geuens.jpg

Drie straffe muzikanten dobberen in hun bootje op een jazzvijver. Ze houden halt in havens waar musette, Afrikaanse grooves, kamermuziek en lyrische jazz weerklinken. Kristof Roseeuw, Philippe Thuriot en Lionel Beuvens vormen dit topensemble en schreven voor hun allereerste tournee nieuwe muziek.

Reeds vele jaren kruisen de muzikale wegen van accordeonist Philippe Thuriot en bassist Kristof Roseeuw elkaar. Ze toerden samen met de New Yorkse saxofonist Ellery Eskelin, flaneerden muzikaal doorheen Senegal en stonden in 2004 samen op het podium ter gelegenheid van de culturele opening van de Olympische spelen in Athene. Eveneens speelden ze diverse jaren samen in het radioKUKAorkest, het kwartet dat Roseeuw op vraag van KLARA samenstelde. Tussen pot en pint groeide de goesting naar een vast ensemble om meer ruimte te geven aan die andere bijzondere kwaliteit van Thuriot, het componeren van muziek. Drummer Lionel Beuvens vervoegde het ensemble en na een eerste publieke verschijnen als trio tijdens één van de ’luistervinkavonden‘ die Wouter Deprez regelmatig organiseert voor gelijkgestemde zielen, bleek het collectief enthousiasme een feit. Verwacht u aan een tentoonstelling van het brede muzikale spectrum dat het trio in de toekomst wil gaan bewandelen.

*****************************************

In samenwerking met Jazzlab Series en de Bibliotheek Ieper, presenteert Het Perron het komende seizoen drie avonden met nieuwe en gevestigde Belgische jazzgroepen en muzikanten. We starten in november met het jonge Gentse jazztrio Steiger. In maart brengen 3Men in a BoaT een mix van musette, Afrikaanse grooves, kamermuziek en lyrische jazz. Als afsluiter duiken we in het universum van Raymond Scott, componist van maffe deuntjes die honderden tekenfilms begeleiden van Warner Bros’ Bugs Bunny, Daffy Duck en andere Looney Tunes. Bij deze laatste voorstelling worden live reisfilmpjes uit de jaren ’30, ’40 en ’50, gefilmd op 8mm pellicule, gemanipuleerd.

Voor wie wegwijs wil geraken in het ‘ondoorgrondelijke kluwen’ dat de jazz soms lijkt te zijn, kan deelnemen aan de Jazzclass series #1, “Van Jelly tot Jef”. Deze vierdelige introductiecursus ontrafelt het mysterie van spelen zonder partituren en improvisatie, en biedt een bondig maar compleet overzicht van de reeds honderdjarige geschiedenis van de jazz, van Jelly Roll Morton tot Jef Neve.

*****************************************

Foto © Thomas Geuens

jazzlab series logo.jpg

TariefPrijs
Niet-Leden€ 12,00
Leden€ 10,00
55+€ 10,00
< 18, studenten < 26€ 7,00
jazzreeks€ 30,00

Bestel Knop Jazz